Pondok Engineering het bedrijf

Pondok Engineering is in 2007 opgericht door Erik Huizinga. Na een studie voor Bachelor of Automotive Engineering is hij enkele jaren werkzaam geweest als constructeur/ontwerper in de machinebouw. Hier zijn de wortels gelegd voor het opstarten van Pondok Engineering. De passie voor techniek en de wens om iets met eigen kennis en creativiteit te doen hebben ertoe geleidt dat een eigen bedrijf opgestart werd.

Naast de invulling bij Pondok Engineering is de huidige dienstbetrekking bij Neopost Technologies BV te Drachten een goede manier om ‘up-to-date’ te blijven in techniek, trends en ontwikkelingen. Beide werkvelden hebben veel overeenkomsten en zorgen daardoor, in beide richtingen, voor een versterkende impuls.
Door vele jaren werkervaring binnen R&D (Research & Development) staat Pondok Engineering nog steeds dicht bij de techniek. Naast engineering is Erik vaak betrokken bij de ontwikkeling van producten binnen 'new businesses'. Hier wordt een groot beroep gedaan op inzicht en creativiteit; de kennis, ervaring en competenties vormen daarbij een belangrijke basis.

Er is binnen het bedrijf Pondok Engineering veel ervaring met constructiestaal, plaatwerk en kunststof (spuitgiet)producten. Daarnaast is Pondok Engineering bekend met verschillende ondersteunende methodieken zoals TRIZ, Methodisch Ontwerpen, FMEA, DFA, SixSigma, Value Engineering, tolerantie- en sterkteberekening en projectmatig creeëren.

Pondok

Pondok Engineering richt zich op de ontwikkeling van nieuwe producten voor de industriële- en consumentenmarkt. Creativiteit is hierin een belangrijk speerpunt.
Een bedrijf dat 'out-of-the-box' durft te denken.

plaatje1.
Wester Es 6 - 8426 BK - Appelscha
Tel: +31 (0)6-23440078 - E-mail: info@pondokengineering.nl